Sajtóközlemény - Geotermikus energiával fűtenek Lenti közintézményeiben

Sikeresen megvalósult a Geotermikus fűtési rendszer kialakítása Lenti Város közintézményeiben címmel elnyert projektben a geotermikus energiát felhasználó hőellátó rendszer kiépítése, amiben az előkészítési szakaszt koordináló Lenti Város Önkormányzata és a beruházás megvalósítását vezető Lenti Városgazdálkodási Kft. konzorciuma működött együtt.
A beruházás kivitelezését az Aquaplus Kft. és a LE-KO Építőipari Kft. végezte.
A projekt ünnepélyes záró rendezvényére 2023. március 10-én, 11 óra 30 perctől kerül sor a sajtóbejárást követő tájékoztatón.

Az Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében című, TOP-3.2.2-15 azonosító számú pályázati felhívásban támogatott beruházás az előkészítő szakasz sikeres lezárása után 2020. szeptember 9-én a termelő kutat kialakító fúróberendezés elindításával kezdődött el és a rendszer működtetéséhez szükséges, 2022. októberében kiadott vízjogi üzemeltetési engedély átvételével zárult.

A projekt megvalósításával a helyi geotermikus adottságokra építve Lenti városában fenntarthatóbb módon biztosítható a közintézmények hőigénye, hozzájárulva az egészséges lakókörnyezet megtartásához, fennmaradásához, javítva ezzel a városban élő lakosság egészségét, életminőségét.

A projekthez és a nyitóünnepséghez kapcsolódó sajtóközlemény az alábbi linkről tölthető le:

SAJTÓKÖZLEMÉNY - LETÖLTÉS