Sajtóbejárás - Kiépült a geotermikus fűtőrendszer Lentiben

Sajtóbejárás keretében tartott tájékoztatót nemrég Horváth László, Lenti város polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a Lenti városban kialakított geotermikus fűtőrendszer elindításáról, működéséről.
A tájékoztató során az érintett helyszínek bemutatása mellett beszámoltak a rendszer működéséről is.

A geotermikus fűtési rendszer kialakításának egyik legfontosabb előnye, hogy az érintett intézmények fűtése független az energiaszolgáltatótól, de emellett a gázalapú fűtési lehetőség is megmarad.

A rendszer egy termelő kútból áll, amit az Átkötő utcában alakítottak ki, itt hozták létre a szivattyúházat, ide telepítették a puffertartályt, 3 km csővezetéket építettek a 10 intézmény ellátására, amelynek végén egy visszasajtoló kútba kerül a csökkent hőmérsékletű víz.

A beruházó képviseletében Horváth László, polgármester reményét fejezte ki, hogy ezzel a rendszerrel olcsóbb lesz az intézmények fűtése, de a tényleges tapasztalatokat 1 év működés után tudják megosztani. 

Megjelent sajtóhír a tájékoztatóról:

Geotermikus fűtésrendszert építettek ki Lentiben
https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2021/12/geotermikus-futesrendszert-epitettek-ki-lentiben?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=zaol&fbclid=IwAR2QzBM1JJayCQcmJ4s0GGQPGd3-krojoORNb5IAOa4hnMF7KhvPuwP_-n8
Zalai Hírlap, 2021. december 22.